torsdag 29 november 2012

Peppar biff med blomkålris.

Idag prövade vi blomkålsris. Hade inte så höga förväntningar men det var jätte gott! Till detta hade vi pepparbiff och pepparsås. Receptet har jag hittat på matklubben men som vanligt har jag ändrat i de så de ska passa alla i vår familj.

Ingredienser

Biff
¤ 600 gr blandfärs
¤ 2 ägg gulor
¤ 2 hackade gula lökar
¤ 1 dl Imat
¤ 1 msk kalvfond
¤ 1tsk pepparmix ( mortlad vit, svart, grön & rosé peppar)
¤ 1tsk salt
¤ rapsolja till stekning
Sås

¤ 1 msk pepparmix
¤ 3 dl Imat
¤ 1 tsk maizena
¤ 1nypa socker
¤ 1 nypa salt
¤ 1 msk tomatpuré
¤ 1/2 msk kalvfond
¤ 1 tsk svart vinbärs gelé
¤ rapsolja

Blomkålshuvud

Gör så här

Ris
Riv ett blomkåls huvud på grova sidan av rivjärnet. Lägg i kokande vatten, salta  häll av i durkslag efter ca 30 sek.

Biff
¤Blanda alla ingredienser.
¤Stek i olja

Sås
¤ fräs peppar i lite olja
¤ häll på grädde o resten av ingredienserna
¤ låt sjuda 3 min
¤ lägg i biffarna i såsen  och låt sjuda 5min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar